wc2023-tickets-both-gif

„КРАЛИЦА“ на Световната купа

Пускане на видеото

Уникална корона и бижута от „Zlatarna Celje“ за „Кралицата“ на Световната купа в София!

И тази година официално акредитираните български и чуждестранни журналисти и фотографи, както и членовете на Българската асоциация на спортните журналисти, ще имат възможността да определят „Кралицата на Световната купа“ по художествена гимнастика, която ще се проведе от 12-и до 14-и април в „Арена София“.

В конкурса ще участват всички гимнастички (индивидуално и ансамбли). Съгласно регламента,  представителите на медиите ще трябва да изберат по три състезателки и да ги класират на първо, второ и трето място. Тази година се въвежда ново изискване – журналистите да посочват само по една представителка от нация. 

Момичетата, класирани на трета позиция, ще получат 1 точка, на втора – 2 точки и на първа – 3 точки. Гимнастичката, събрала най-много точки, ще бъде обявена за победителка.

Имената на „Кралицата“ и на нейните подгласнички ще станат ясни след награждаването на шампионката в индивидуалния многобой, в събота – 13-и април.

Короната, която е произведение на ювелирното изкуство, е преходна и се връчва всяка година. Тя е изработена от словенския бижутериен бранд „Zlatarna Celje“ – един от най-големите европейски производители на бижута, със 100 обекта в 7 страни – Словения, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония и България.

Тиарата е уникална със своя дизайн, изработена от сребро 925/000 с родиево покритие. Камъните, които са инкрустирани, са овални бели и лилави кубични цирконий, всички вградени ръчно от специалистите на „Zlatarna Celje“.

Повърхността ѝ е озарена от матирани полирани части. Короната е изработена по концептуален дизайн на Хелена Умбергер.

Изработката на тиарата е микс от модерна технология и ръчна изработка, като процесът за създаването ѝ отнема 1 месец.

Победителката в конкурса „Кралица на Sofia World Cup“ и нейните подгласнички ще получат от „Zlatarna Celje“ и специално изработени бижута.

„Кралица“ на Световната купа: Маргарита Василева от националния ансамбъл на България!
Втора е Лиляна Левинска от Полша, и трета – Алина Харнаско (независим атлет).